De beste Vriend van een ex-junk.

Hallo ik ben Marcel, en ik wil jullie vertellen hoe ik God heb leren kennen in mijn leven. Toen ik in de pubertijd kwam ging ik net als de meeste jongeren uit. Omdat ik erg verlegen was en slecht voor mezelf kon opkomen, ging ik veel drinken waardoor ik me wat zekerder ging voelen. Toen kwam mijn vader te overlijden en omdat mijn moeder al overleden was toen ik 7 jaar was, kwam ik dus alleen te staan. Daardoor ging ik nog meer uit, eigenlijk wilde ik dat niet maar het gebeurde gewoon, en werd ook door mijn zogenaamde vrienden meegesleept. Ze dachten mij hiermee te helpen, maar het werd alleen maar erger.

Ik ging meer drinken en blowen en uiteindelijk door omstandigheden kwam ik in de harddrugs terecht. Hier kan je makkelijk in terecht komen zonder dat je het eigenlijk wil. De verleiding was te groot en ik vond het toen te lekker om ermee te stoppen. Ik had nu helemaal geen grip meer op mijn leven en werd verslaafd. Ik moest stelen voor mijn drugs. Ik zat als het ware vast aan mijn eigen stomme beslissingen. Hoeveel mensen hebben hier wel niet last van? Geen controle hebben over jezelf, terwijl je denkt dat wel te hebben. Ik kwam op een punt dat ik net als Herman Brood, zelfmoord wilde plegen.

Toen heb ik uitgeroepen naar God want ik wist dat er iets moest zijn. Deze wereld is te gecompliceerd om uit een oerknal te ontstaan, en als dat wel zo is wie heeft dan die knal laten veroorzaken? Hier kon ik nooit uitkomen, dus voor mij is er een God, die deze wereld gemaakt heeft. Behalve de slechte dingen die er op de aarde gebeuren, die hebben de mensen zelf gecreëerd door beslissingen te nemen die tegen God zijn. God wil geen ellende en oorlog in deze wereld.

Ik ben 6 jaar geleden tot bekering gekomen, dat wil zeggen dat ik het offer wat Jezus Christus voor onze zonden en fouten gedragen heeft, heb aangenomen in mijn leven. Ik heb Hem aangenomen als mijn persoonlijke redder en Heer. Sinds die tijd ben ik een ander mens geworden. Opnieuw geboren, een nieuw mens met een ander hart en andere gedachten.

Dat is wat de levende God kan doen in je leven. Ik ben onder behandeling geweest van therapie en psychiaters. Maar die konden de oorzaken van mijn problemen niet wegnemen ik bleef gewoon dezelfde persoon met dezelfde eigenschappen en dezelfde valkuilen. Hierdoor was de kans groot dat ik weer harddrugs ging gebruiken.

Dankzij het bloed van Jezus Christus, ben ik nu vrij, werkelijk vrij. Als ik dit geweten had, dan had ik al op mijn 12 jarige leeftijd tot bekering gekomen. Ik heb mijn verleden goed gemaakt. Ik heb alle schulden terugbetaald, alles hersteld in mijn leven, dankzij God. Als je God persoonlijk leert kennen, dat is zo geweldig, dat kan ik je gewoon niet uitleggen maar dat moet je gewoon zelf uitproberen. Mensen proberen van alles uit om een uitdaging te vinden in zijn leven, dat deed ik ook, maar probeer God maar eens uit, dat is de grootste uitdaging die je kan beleven. Een rust, vrede en een zegen op je leven.

Ik wil jullie vragen aan een ieder die dit leest, God de kans te geven om in jouw leven te komen. God is op zoek naar een ieder van ons. Stel je voor dat jouw beste vriend deze wereld en de mens gemaakt heeft met al zijn ingrediënten, hoeveel te meer kan God dan jouw beste vriend worden en je helpen met al je problemen en zorgen. Geef Hem de kans. Mensen kunnen je teleurstellen, maar God stelt nooit teleur.Deze getuigenis komt van www.dedeurschiedam.nl

 

 

Den Bosch: Johan, R. Trippe, Suzanne en Roland
Ede: Roelof, Renske
Emmen: Irene
Hoogeveen: A. de Wit, M. de Wit

 

Zoek de HEER nu Hij zich laat vinden,
roep Hem terwijl Hij nabij is.

Laat de goddeloze zijn slechte weg verlaten,
laat de onrechtvaardige zijn snode plannen herzien.
Laat hij terugkeren naar de HEER,
die zich over hem zal ontfermen;
laat hij terugkeren naar onze God,
die hem ruimhartig zal vergeven.

Mijn plannen zijn niet jullie plannen,
en jullie wegen zijn niet Mijn wegen - spreekt de HEER.

Want zo hoog als de hemel is boven de aarde,
zo ver gaan Mijn wegen jullie wegen te boven,
en Mijn plannen jullie plannen.


Jesaja 55:6-9

 
 
 

sitemap