Door de genade van God ben ik gespaard gebleven.

Tot 1985 heb ik in Drenthe gewoond, waar ik in Staphorst naar de Gereformeerde kerk ging. Op mijn 17e emigreerde ons gezin naar Zuid-Afrika. Daar kreeg ik een baan als monteur van een wegenbouwbedrijf. Echter, in die tijd begon ik steeds meer alcohol te drinken. Het begon al op het kantoor na het werk en dat ging door tot ver in de avond. Twee jaar lang leefde ik zo. Nadat ik thuis onenigheid kreeg, ben ik bij vrienden gaan wonen. Toen begon ik pas echt stevig te drinken, vaak tot diep in de nacht. Inmiddels werkte ik bij de technische dienst in een discotheek. Als ik dan 's ochtends om 6 uur thuis kwam, kon ik meteen door naar mijn andere baan. Ik ontmoette een meisje en we trouwden, maar mijn hele salaris ging op aan de alcohol. Na 2 jaar ging ze er toen vandoor met mijn beste vriend.

In 1993 kwam ik via een andere vriend bij de Geheime Dienst terecht. Ik heb verschillende vijanden van de Zuid-Afrikaanse staat uit de weg geruimd, o.a. in Swaziland. Na 6 maanden was ik helemaal doorgedraaid. Als ik met mijn vrienden op straat liep en ik hoorde een geluid, dan dook ik meteen naar de grond om dekking te zoeken. In 1996 ben ik als vrachtwagenmonteur gaan werken en opnieuw getrouwd. In 2004 ging mijn vrouw bij me weg voor een andere man. Uit wraakgevoelens ging ik daarna de ene na de andere relatie aan, maar dacht op een gegeven moment: "Waar ben ik mee bezig?" Iets brak toen in mij en ik vroeg God om zijn hulp om weer naar Nederland terug te kunnen gaan.

Inmiddels had ik geen geld meer voor mijn levensonderhoud, waardoor ik 2 jaar op straat rondgezworven heb. Ik ben toen over de rivier naar Namibië gezwommen. Daar heeft de politie me opgepakt en gevangen gezet omdat ik geen paspoort meer bezat. Ik heb toen 2 maanden in een verschrikkelijke gevangenis gezeten. Op een wonderlijke manier kwam ik vrij door hulp van de Immigratiedienst en de Nederlandse ambassade die mij weer een Nederlands paspoort gaven, wat kleren en een vliegtuigticket. Op 27 april 2006 stond ik weer in Nederland en ben toen in Ede gaan wonen bij familie.

Na een paar weken kon ik aan de slag als magazijnmedewerker. Ondertussen bleef ik echter erg eenzaam want ik kende heel weinig mensen. In het centrum van Ede kreeg ik toen een uitnodiging voor een barbecue en muziekavond van Evangeliegemeente De Deur. Daar ben ik zaterdag 1 juli 2006 heen gegaan. Dezelfde avond heb ik God vergeving gevraagd voor mijn zonden en heb ik besloten om voor hem te gaan leven. Een enorme rust kwam over mij. Nooit heb ik meer ook maar één slapeloze nacht gehad. God bevrijdde mij van de macht van de zonde door Zijn zoon Jezus Christus en God heeft mijn eenzaamheid weggenomen. Ook mijn karakter veranderde. Ik werd namelijk altijd snel kwaad op mensen en deed dan wat ik zelf wilde. Nu ben ik in staat mensen te vergeven en zelf rustig te blijven.

Ik kan u aanraden: probeer dezelfde weg die ik nu ga, want dit is de enige weg waarbij je niet bedrogen uit zult komen. U zult er geen spijt van krijgen. Door de genade van God ben ik gespaard gebleven.

RoelofDeze getuigenis komt van www.dedeurede.nl

 

 

Den Bosch: Johan, R. Trippe, Suzanne en Roland
Ede: Roelof, Renske
Emmen: Irene
Hoogeveen: A. de Wit, M. de Wit

 

Zoek de HEER nu Hij zich laat vinden,
roep Hem terwijl Hij nabij is.

Laat de goddeloze zijn slechte weg verlaten,
laat de onrechtvaardige zijn snode plannen herzien.
Laat hij terugkeren naar de HEER,
die zich over hem zal ontfermen;
laat hij terugkeren naar onze God,
die hem ruimhartig zal vergeven.

Mijn plannen zijn niet jullie plannen,
en jullie wegen zijn niet Mijn wegen - spreekt de HEER.

Want zo hoog als de hemel is boven de aarde,
zo ver gaan Mijn wegen jullie wegen te boven,
en Mijn plannen jullie plannen.


Jesaja 55:6-9

 
 
 

sitemap