R. Trippe

In september '93 viel er een foldertje van Evangelie gemeente De Deur in mijn brievenbus. Enthousiaste christenen organiseren een opwekkingsdienst! Het foldertje trok m'n aandacht en ik gaf het door aan een goede vriend die behoorlijk in de put zat. Vierentwintig uur later was hij compleet veranderd. Hij sprak over Jezus, over bekering, over leuke samenkomsten met een goede boodschap en hij had ineens veel vrienden! Zoveel dat hij mij niet meer zo hard nodig had! De verandering inspireerde mij om ook eens te gaan kijken. Mijn motivatie was: "Hier is iets bijzonders aan de hand", want de verandering die ik zag bij die vriend had het karakter van een wonder.

In die tijd geloofde ik in hoge macht, maar niet specifiek in God. Jezus vond ik een bewonderingswaardig karakter, maar of hij werkelijk nog een invloed op de wereld had betwijfelde ik. De van nature, in mijn ogen veroordelende houding van EO-achtige figuren stootte me af, maar de programma's en films boeide me wel. Ik was betrokken in allerlei vormen van alternatieve genezing. Ik deed aan meditatie en probeerde zo gezond mogelijk te leven. Ondanks dit alles leed ik aan depressieve buien die meestal ontaarden in buitensporige vreetbuien. Regelmatig was ik behoorlijk agressief. Ook had ik last van angst aanvallen en onverklaarbare vermoeidheden. Ondanks dit alles studeerde ik voor alternatief genezer, terwijl ik lange tijd daarvoor gewerkt had als constructeur in de techniek.

Uit beroepsmatige interesse ging ik naar een dienst in oktober '93 en vrijwel meteen heb ik een keus voor Jezus gemaakt. Als gevolg van een simpel gebed kwam er een krachtige bevrijding in mijn hart en na een aantal maanden ben ik gestopt met alle alternatieve activiteiten. Alle klachten verdwenen, ik ervaarde een diepe vreugde en een rust die ik nog nooit had ervaren vulde m'n hart. Kort na mijn bekering begon ik pas een echte overtuiging van zonden te krijgen en het verlangen om rein en heilig te gaan leven won het van alle verleidingen van de wereld.

Nu, bijna veertien jaar later, kan ik met recht zeggen: "Het christenleven is een geweldig inspirerend leven wat nooit verveelt en steeds weer verfrissend is".

R. TrippeDeze getuigenis komt van www.dedeurdenbosch.nl

 

 

Den Bosch: Johan, R. Trippe, Suzanne en Roland
Ede: Roelof, Renske
Emmen: Irene
Hoogeveen: A. de Wit, M. de Wit

 

Zoek de HEER nu Hij zich laat vinden,
roep Hem terwijl Hij nabij is.

Laat de goddeloze zijn slechte weg verlaten,
laat de onrechtvaardige zijn snode plannen herzien.
Laat hij terugkeren naar de HEER,
die zich over hem zal ontfermen;
laat hij terugkeren naar onze God,
die hem ruimhartig zal vergeven.

Mijn plannen zijn niet jullie plannen,
en jullie wegen zijn niet Mijn wegen - spreekt de HEER.

Want zo hoog als de hemel is boven de aarde,
zo ver gaan Mijn wegen jullie wegen te boven,
en Mijn plannen jullie plannen.


Jesaja 55:6-9

 
 
 

sitemap